Se sdruženou vstupenkou na zámek i na festival kostiček

Prostory zámecké jízdárny a zámeckého pivovaru v Litomyšli budou od 14. července do 17. září 2019 lákat děti i dospělé na světově unikátní výstavu Svět kostiček. Novinkou letošní sezóny je sdružená vstupenka, se kterou se za výhodnou cenu dostanete hned na několik míst na Zámeckém návrší. Vstupenka platí do expozice Svět kostiček, na nejvyšší vyhlídku ve městě v piaristickém kostele a získáte za ní i vstupenku na zkrácenou prohlídku zámku, která je přizpůsobena dětem.

Prostory zámecké jízdárny a zámeckého pivovaru v Litomyšli budou od 14. 7. do 17. 9. 2019 patřit světově unikátní výstavě Svět kostiček. Exponáty pohyblivých modelů, vlaků, zvířat a nejrůznějších staveb z více než 750 000 dílků zaplní plochu přes 1 100 m2. Návštěvníci se mohou těšit na modely ze stavebnic Lego, Seva, Mosaic Color, Gecco a Resta Model. Pro děti budou připraveny dvě velké herny plné kostiček.

Hned po Legu bude asi největším lákadlem výstavy stavebnice SEVA. Tato kdysi velice populární stavebnice zažívá velkou renesanci a díky inovacím a novým nápadům opět postupně dobývá trh. Kromě Sevy návštěvníci uvidí největší sbírku z edice Lego Technic v České republice. V expozici se dále představí modely stavebnic českých značek BLOK, Mosaic Color a Gecco. Zároveň budou k vidění fenomenální výukové stavebnice nejen pro žáky a studenty stavebních škol, známé pod obchodní značkou RESTA MODEL.

V prostorách výstavy čekají na děti dvě velké herny, ve kterých si mohou ze stavebnic postavit své vlastní modely. Některé stavebnice bude možné zakoupit i na místě. Pro rodiče jsme připravili klidovou zónu s možností občerstvení a díky klimatizovaným sálům je návštěva výstavy vhodná i v horkých letních dnech. Vstupenka navíc platí celý den, a je tak možné odejít například na oběd a zase se vrátit.

Novinkou letošní sezóny je sdružená vstupenka, se kterou se za výhodnou cenu dostanete hned na několik míst na Zámeckém návrší. Vstupenka platí do expozice Svět kostiček, dostanete se s ní na výstavu Andělé na návrší a na nejvyšší vyhlídku ve městě v piaristickém kostele. Získáte za ní i vstupenku na zkrácenou prohlídku zámku, která je přizpůsobena dětem. Po předložení této vstupenky navíc dostanete v Kavárně el lamíno na Zámeckém návrší druhou kávu zdarma.

Vstupenky je možné za 170 Kč zakoupit na pokladně výstavy, v piaristickém kostele a v informačních centrech v Litomyšli.

 

Jízdárna zámku v Litomyšli

Jiráskova 133, 570 01 Litomyšl

více na webu Svět kostiček