Zámecké sklepení v Litomyšli v moci pekelné

Od 2. do 5. prosince 2016 se opět ocitne Zámecké sklepení v moci pekelné. Pekelná kniha hříchů se celý rok úspěšně plnila. Lucifer si radostně mne ruce a už se těší na všechny dušičky, které má v evidenci. Tady Evička si nečistí zoubky, Frantík si nedělá úkoly do školy, Julinka nechce ve školce papat... To bude úrodička. Ale děti nebojte se, pohádky mají obvykle dobrý konec. 

Čertiska v čele s Luciferem, andílci a sv. Mikuláš budou návštěvníky bavit během padesátky představení.  V rámci patnáctiminutové prohlídky pekelných slují čekají na zatracené duše různé nástrahy. Pokud ale budou upřímně litovat svých hříchů, dojdou ke spáse a prožijí radost, když dostanou druhou šanci, aby na povrchu zemském své chyby napravily. Program je vhodný pro statečné děti od 6 let či pro trapiče jakéhokoli věku.  Návštěvu pekla je možné rezervovat od 1. listopadu na www.pekelnekralovstvi.cz. K dispozici bude kolem padesáti možných termínů pro skupiny po třiceti osobách (on-line vždy 24 lístků).  Ovšem i ti, kteří si termín nerezervují, mohou do pekla zajít. Na místě bude na každý čas 6 lístků. O volných termínech budou organizátoři informovat také prostřednictvím FB Zámecké sklepení Litomyšl.

Informace na Smetanova Litomyšl, o.p.s., tel. 461 612 575

Navíc návštěvníci, kteří se 3. a 4. prosince úspěšně dostanou z pekla, mohou zavítat také na kreativní veletrh na zámku s názvem Vyrobeno s láskou – Handmade Christmas, kde bude možné si vyrobit vlastní ozdoby, nebo se inspirovat na vánoční dárky. Součástí akce bude také dětská dílna. Na zahřátí se chystá nejen originální zámecký punč.  

Akci Zámecké sklepení v moci pekelné společně pořádají Smetanova Litomyšl, o.p.s., Dům dětí a mládeže Litomyšl, Smetanův dům a Státní zámek Litomyšl.